Венедіктова хоче, щоб НАБУ і САП цьогоріч повернули «корупційні» гроші з-за кордону

Венедіктова хоче, щоб НАБУ і САП цьогоріч повернули «корупційні» гроші з-за кордону

Фото
Укрінформ
Генпрокурор Ірина Венедіктова хоче, аби 2020 рік став безпрецедентним у поверненні виведених активів з-за кордону.

Про це йшлося під час наради за участю керівництва Офісу генпрокурора, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро, інформує пресслужба відомства.

«2020 рік необхідно зробити прецедентним щодо повернення коштів до бюджету. Офіс генерального прокурора надаватиме усю необхідну допомогу НАБУ та САП, проте ефективність та результативність у цих кримінальних провадженнях – це зона відповідальності спеціально створених антикорупційних органів», - наголосила Венедіктова.

У ході зустрічі було заплановано розробити та реалізувати комплекс заходів, спрямованих на активізацію досудового розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з корупційними злочинами високопосадовців.

В Офісі Генерального прокурора обговорили ефективність спільної роботи НАБУ і САП / Фото: gp.gov.ua

Під час наради директор НАБУ Артем Ситник та керівник САП Назар Холодницький обговорили проблемні питання ефективності спільної роботи відомств і шляхи їх вирішення.

Учасники наради констатували, що наразі заходи з відшкодування збитків, завданих державі корупційними злочинами, є недостатніми, а судова регресія щодо осіб, які вчинили корупційні злочини, не відповідає їх тяжкості.

Читайте також: Зеленський затвердив Венедіктову у складі РНБО

В ОГП поінформували, що найближчим часом відбудеться ще кілька робочих зустрічей, зокрема щодо розслідування кримінальних проваджень у банківській сфері та повернення, в рамках досудового розслідування, вкладів. До вказаних зустрічей, окрім правоохоронців, будуть також залучатися представники Національного банку, Фонду гарантування вкладів та Міністерства фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-