Київ засуджує

Київ засуджує "президентські вибори" у грузинській Абхазії

Укрінформ
Україна засудила проведення "президентських виборів" на окупованій РФ території грузинської Абхазії.

Про це повідомляє пресслужба МЗС у Facebook.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує проведення так званих президентських виборів на окупованій території Абхазії, Грузія (22 березня)", - зазначається у повідомленні.

У пресслужбі додали, що Україна не визнає жодних так званих виборів на окупованих територіях Грузії, оскільки вони проводяться під контролем країни-агресора, суперечать міжнародному праву і не мають жодних правових наслідків. Ці дії також спрямовані на подальше загострення безпекової ситуації в регіоні Чорного моря. "Організація незаконних «виборів» на окупованих територіях є звичною практикою Російської Федерації в її спробах легітимізувати наслідки агресії проти суверенних держав. Чітка позиція міжнародного співтовариства у відповідь на ці спроби свідчить про марність зусиль держави-агресора", - зазначили у МЗС.

Читайте також: У Європарламенті пропонують створити спецкомісію, яка б займалася окупованими РФ територіями

Україна незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії у межах її міжнародно визнаних кордонів та закликає Російську Федерацію виконати усі положення Угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-