Зеленський представив нового міністра оборони

Зеленський представив нового міністра оборони

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський представив новопризначеного міністра оборони Андрія Тарана колективу Міноборони.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується пріоритетів роботи нового міністра, я почну з головного - це забезпечення високої обороноздатності України", - сказав глава держави.

Він привітав Тарана з призначенням і побажав йому сил, витримки і сталевого духу.

“Для мене найважливіше і це моя відповідальність, найважливіше було саме, як відноситься саме армія до міністра оборони. Ми розуміємо, що міністром оборони повиннна бути, згідно з натівськими стандартами, цивільна людина, але у нас іде війна і для мене дуже важливо, щоб армія поважала міністра оборони”, - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що подання кандидатуру міністра оборони, згідно з Конституцією, належить до повноважень Президента, і розповів, що провів багато консультацій перед призначення нового очільника Міноборони.

“Я проводив багато консультацій разом із начальником Генштабу і тому я хочу сказати, що новий міністр оборони - і моя відповідальність, і відповідальність начальника Генштабу”, - додав Зеленський.

Читайте також: Новий міністр оборони посилить розвідку і зосередиться на озброєнні — експерт

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 березня призначила міністром оборони Андрія Тарана за поданням Президента.

Таран народився 4 березня 1955 року в Німеччині в родині військового.

Протягом 1972–1977 рр. навчався в Київському вищому зенітному ракетному інженерному училищі за фахом "військовий інженер-радіотехнік". Після служби в армії у 1987 році закінчив Військову академію ППО Сухопутних військ ЗСУ за спеціальністю "Управління бойовими діями".

У 1992–1995 рр. Таран працював в апараті Міноборони. В цей же час у 1993 р. пройшов перепідготовку в Інституті міжнародних відносин для дипломатичної служби.

У 1994 році — співробітник Головного управління розвідки Міноборони.

Протягом 1995–1996 років навчався у Вашингтоні в Національному університеті оборони США, де здобув ступінь магістра за спеціальністю "Стратегія національних ресурсів".

2008–2011 рр. — заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони.

В 2011–2014 рр. — представник Міноборони при представництві України в ООН.

З квітня по серпень 2015 р. - представник України в Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

З вересня по листопад 2015 р. був призначений до складу робочої групи з питань безпеки у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі на переговорах у Мінську.

У грудні 2015 р. призначений на посаду першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ, яку обіймав до квітня 2016 р.

У 2016 р. звільнений в запас у зв'язку з досягнення граничного віку генеральської служби.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-