Ситник вважає, що в його звільненні може бути зацікавлений певний олігарх

Ситник вважає, що в його звільненні може бути зацікавлений певний олігарх

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник вважає, що в його звільненні з посади може бути зацікавлений певний олігарх.

Про це Ситник заявив під час звіту у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Частково це можна пояснити, подивившись на те, що відбувається біля парламенту: стоять фури, стоять люди, котрі оплачуються олігархом, який зараз перебуває за кордоном і викрав 1 млрд 200 млн грн. І замість того, щоб ці гроші повертати до бюджету, організовуються заходи біля НАБУ, біля парламенту, біля уряду. Інший приклад: кримінальна справа щодо ПриватБанку. Нещодавно генеральний прокурор акумулював усі справи в НАБУ, зараз вони на фінальній стадії - і лише відсутність експертиз відкладає прийняття цих рішень на недалеке майбутнє. Всі ви знаєте, який олігарх здійснює медійну підтримку всіх цих заходів, який олігарх організовує збір підписів у парламенті", - зазначив Ситник.

Читайте також: Атаки на НАБУ ставлять під сумнів європейське майбутнє України – євродепутати

Іще одна справа, за його словами, стосується Укрнафти.

"Зараз іде процедура узгодження у цій справі... Знову ж таки, відчуваються ті рішення, які наближаються, знову йде звичайний тиск, який ми відчуваємо останні п'ять років, коли розслідуємо такі справи", - пояснив директор НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на позачерговому засіданні Верховна Рада заслухала звіт керівників правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-