Відставка Рябошапки: зареєстрували проєкт постанови про позачергову Раду

Відставка Рябошапки: зареєстрували проєкт постанови про позачергову Раду

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови щодо проведення позачергового засідання парламенту у четвер, 5 березня, у зв’язку з розглядом питання про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

Про це журналістам в кулуарах парламенту повідомив народний депутат із фракції партії "Слуга народу" Максим Бужанський.

"Я щойно зареєстрував проєкт постанови про позачергове засідання Верховної Ради завтра о 18:30. Порядок денний – відставка генерального прокурора Руслана Рябошапки, єдиної людини, з провини якої "посадки" навесні не відбулися. Завтра ми відправимо його у відставку", - сказав Бужанський.

У свою чергу, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія на запитання кореспондента Укрінформу стосовно того, наскільки високою є ймовірність проведення такого засідання, відповів, що вона "близька, як зараз модно казати, до 99%".

При цьому він також підкреслив, що регламентна процедура цілком дотримана в цьому випадку.

"Це якраз за регламентом. Деякі юристи стверджують, що це можна зробити і сьогодні, але щоб не було потім жодних звинувачень, то буде дотримано повний регламент. Зараз багато депутатів підтримують позачергове засідання на завтра", - уточнив Арахамія.

Варто також зазначити, що на сайті Верховної Ради текст постанови наразі відсутній.

Читайте також: Рябошапка пов'язав бажання відправити його у відставку зі справами "Укрнафти"

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності 4 березня підтримав проєкт постанови про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці (№ 3154).

3 березня у Верховній Раді було зареєстровано проєкт постанови № 3154 про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Проєкт підписали більш як 100 народних депутатів від фракції "Слуга народу", "Опозиційна платформа — За життя", "Батьківщина", депутатської групи "За майбутнє". За даними журналістів, підписи за відставку збирав нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський.

У пояснювальній записці зазначається, що, зокрема, "за більш ніж пів року перебування на посаді генеральний прокурор Руслан Рябошапка не продемонстрував будь-якої активності у розслідуванні протиправної діяльності найвищих посадових осіб держави".

Водночас сам Рябошапка стверджує, що народні депутати, які ініціювали збір підписів за його відставку, пов’язані з людьми, компанії яких фігурують у кримінальних справах.

Згідно з п. 25 ст. 85 Конституції, до повноважень Верховної Ради входить надання згоди на призначення на посаду та звільнення з посади Президентом України генерального прокурора та висловлення недовіри генеральному прокуророві.

Висловлення недовіри генпрокурору має наслідком його відставку з посади.

Верховна Рада 29 серпня 2019 року призначила Руслана Рябошапку на посаду генерального прокурора. До цього він працював заступником глави Офісу Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-