Порошенко заявляє, що сам прийде на допит у ДБР

Порошенко заявляє, що сам прийде на допит у ДБР

Відео
Укрінформ
П'ятий Президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко планує 28 лютого прибути на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР) без застосування силового приводу.

Про це політик заявив у своєму відеозверненні на Facebook.

«Завтра я прибуду на допит сам, попри те, що ці переслідування – політично вмотивовані. Попри те, що сьогодні ми отримали рішення Вищого антикорупційного суду, яким по суті визнано, що влада віддає незаконні накази щодо мого політичного переслідування», – зазначив Порошенко.

Він нагадав, що протягом останніх місяців неодноразово відвідував допити, давав вичерпні письмові покази.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський суд Києва раніше ухвалив рішення про примусовий привід Порошенка на допит у ДБР. Разом з тим суд не повідомив політику про засідання, як цього вимагає Кримінальний процесуальний кодекс. За словами адвокатів експрезидента, це юрисдикція не Печерського суду, а Шевченківського.

Читайте також: Адвокати Порошенка оскаржили його примусовий привід на допит у ДБР

Раніше Порошенко кілька разів не з’являвся на допити, зокрема як свідок у так званій справі українських моряків. Йдеться про перехід українських кораблів "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" у листопаді 2018 року з Одеси до Маріуполя, під час якого у Керченській протоці російські кораблі обстріляли і захопили українські судна, здійснивши акт збройної агресії в територіальних водах України.

Порошенко, його адвокат та представники політичної партії "Європейська солідарність" неодноразово заявляли, що слідство спеціально призначає допити на ті дні, коли Порошенко має бути у відрядженні за кордоном. Також наголошувалося, що Порошенко повідомляє слідчих, в які дні він планує бути за межами України.

Команда адвокатів Порошенка вважає рішення про примусовий привід його на допит у ДБР, ухвалене Печерським судом Києва, політичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-