Зеленський каже, що проти ринку землі й евакуйованих з Китаю протестували ті самі люди

Зеленський каже, що проти ринку землі й евакуйованих з Китаю протестували ті самі люди

Укрінформ
Усі замовники і організатори сутичок, що стались напередодні, 20 лютого, біля медичного центру "Нові Санжари", понесуть відповідальність.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

"Ми знаємо, що дехто навмисно і свідомо сіяв серед людей паніку, а потім підбурював до цього "дикунства". Замовники і організатори понесуть відповідальність. Я радий, що не лише правоохоронні органи, а і саме суспільство почало детально розбиратись у вчорашній ситуації", - зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що телекамери зафіксували обличчя багатьох людей, які організували масовий безлад - і це "відомі світу "вірусологи" у спортивних костюмах", які раніше протестували проти ринку землі під виглядом аграріїв.

"Усім режисерам-постановникам "погорілого театру", який, мабуть, готується до нових вистав, я хочу сказати наступне: є моменти, коли немає інтересів влади чи опозиції. Є інтереси України. У такі моменти їй потрібна не фейкова, а справжня солідарність. У такі часи перемоги і поразки спільні. І відповідальність - спільна. Для когось - політична, для когось - кримінальна", - заявив Президент.

Зеленський підкреслив, що часи, коли можна "заробляти політичні бали ціною громадського порядку та національної безпеки", скінчились.

Читайте також: Найстрашніший вірус – вірус ненависті: Зеленський звернувся до українців

"Вчора за вашими настановами не просто кидали каміння в автобуси з людьми, це було каміння у залишки вашої гідності, вашої порядності та честі", - звернувся глава держави.

Як повідомлялося, вранці 20 лютого в харківському аеропорту приземлився літак із громадянами України та іноземцями, яких евакуювали з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавірусу. Після огляду і проходження прикордонного та митного контролю автобуси з евакуйованими вирушили в Нові Санжари на Полтавщині для розміщення на карантин у медичному центрі Нацгвардії.

Читайте також: Нові Санжари: радник міністра розповів, кого саме затримали поліцейські

Однак місцеві жителі перекрили дорогу, протестуючи проти розміщення евакуйованих з Китаю у медцентрі. Увечері сталися сутички протестувальників з правоохоронцями. Під час них постраждали дев'ятеро поліцейських та один цивільний. Поліція затримала 24 учасників заворушень.

Фото: пресслужба глави держави

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-