Чумак запевняє, що Офіс генпрокурора не отримує вказівок від Зеленського

Чумак запевняє, що Офіс генпрокурора не отримує вказівок від Зеленського

Укрінформ
Заступник генерального прокурора України Віктор Чумак запевняє, що Офіс генерального прокурора не отримує прямих вказівок від Президента України Володимира Зеленського.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Мене точно ні (не викликає Президент - ред.). Думаю, що Каська (першого заступника генпрокурора - ред.) точно ні... Прямих вказівок ми не отримуємо", - сказав Чумак.

За його словами, кожен, хто прийшов зараз на керівні посади в прокуратуру, точно знає і точно бачить, що суспільство очікує результат, і це очікування вимагає особливої відповідальності.

"Повірте. Тому, що не можна ж робити результат, "висмоктувати з пальця", не можна ж результат робити таким, який розсиплеться при першому ж ліпшому судовому засіданні", - зауважив заступник генпрокурора.

Читайте також: За п’ять років тюремний термін отримали майже 2 тисячі військових — Чумак

Водночас, відповідаючи на запитання, чи телефонує Зеленський генпрокурору Руслану Рябошапці, Чумак зазначив, що "якщо може подзвонити генпрокурору, то це не страшно".

"Він (президент - ред.) не вимагає ж у нього (генпрокурора - ред.) якихось конкретних людей. Але я розумію, що президента іноді і турбують питання правоохоронної або, скажімо так, ситуації з правоохоронними органами в країні. А ми ж за великим рахунком є координуючим органом. Я думаю, що тут немає нічого страшного, якщо й подзвонить і запитає. Головне, щоб не було прямих вказівок. Це ж ми і самі знаємо. І прямих вказівок ми не отримуємо", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-