Разумков вважає, що ВР ухвалить закон про ринок землі раніше за середину квітня

Разумков вважає, що ВР ухвалить закон про ринок землі раніше за середину квітня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков передбачає, що парламент вийде на рішення щодо ухвалення закону про ринок землі скоріше, ніж у середині квітня.

Про це спікер сказав у ток-шоу "Протистояння" на телеканалі Newsone, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, дійсно, чотири тисячі поправок - це значний обсяг, який треба буде пройти. Я не зовсім згоден із тими показниками, про які йдеться (прогноз голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, що закон буде ухвалено 16-17 квітня, - ред.), тому що назвати нормальною роботу Верховної Ради напередодні можливо з дуже великою натяжкою, і в нормальному режимі швидкість проходження поправок набагато вища", - зазначив Разумков.

При цьому на запитання, чи прогнозує він скоріше ухвалення закону, Разумков відповів: "Так, я думаю, що це буде швидше".

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 6 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроєкту №2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”. На знак протесту народні депутати від фракції "Батьківщина" і "Опозиційна платформа - За життя" блокували трибуну та президію парламенту.

За перший день розгляду поправок до законопроєкту парламентарії встигли розглянути 184 поправки з більш ніж 4000. За другий депутати розглянули 216 поправок до земельного законопроєкту.

7 лютого голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Архамія спрогнозував, що Рада зможе вийти на рішення щодо ухвалення закону про ринок землі 16-17 квітня.

Верховна Рада 13 листопада 2019 року ухвалила в першому читанні законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10), який зокрема передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на продаж землі.

Після цього аграрії провели кілька масових акцій протесту проти запуску ринку землі.

Читайте також: Арахамія прогнозує, що Рада вийде на голосування "земельного" закону в середині квітня

У підготовленому до другого читання законопроєкті передбачено, що купувати землю сільськогосподарського призначення зможуть лише українці; концентрація земель в одних руках становить до 10 тис. га; розрахунок за землю — виключно безготівковий з перевіркою походження коштів; забороняється купувати землю у 50-кілометровій зоні від кордону; зафіксовано мінімальну ціну на земельну ділянку; банки не зможуть купувати землю - лише брати у заставу; частина коштів від продажу земель державної та комунальної власності піде на створення Фонду розвитку сільських територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-