НАБУ: До відповідальності притягнули 20 топпосадовців

НАБУ: До відповідальності притягнули 20 топпосадовців

Укрінформ
Директор Національного бюро Артем Ситник повідомив, що наразі у НАБУ перебуває 792 провадження, фігурантами справ є438 обвинувачених, серед яких - високопосадовці.

Про це він сказав на презентації Звіту про діяльність НАБУ та САП в ІІ півріччі 2019 року.

“У НАБУ перебуває 792 впровадження. На сьогодні щодо 438 обвинувачених вже розглядаються справи, 245 справ скеровано до суду”, - сказав він.

Ситник продемонстрував слайди роботи, на яких вказано, що підозрюваними у корупції є 10 керівників державних підприємств, 10 колишніх народних депутатів, 2 міністри та 1 заступник міністра, колишній перший заступник секретаря РНБО, перший заступник голови НБУ, екскерівниця НАЗК, колишня перша заступниця голови ДМС України, а також посадовиця Офісу Президента України. Серед притягнутих до відповідальності, додав він, - 20 топпосадовців.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування щодо декларації ексглави Укроборонпрому

Крім того, у другому півріччі було завершено розслідування щодо розтрати 2, 225 млн дол. США ДП “ Спецтехноекспорт”, заволодіння 346,22 млн грн ПАТ “ Запоріжжяобленерго”, розтрати 8,6 млн грн “Центргазу”.

Ситник також повідомив, що наразі у команді НАБУ - 677 працівників. Та додав, що фактично на кожного припадає по три справи. “Це величезне навантаження. Але ми готові надалі працювати і досягати результатів”, - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-