Україна не затягуватиме з ухваленням закону про нацменшини - Кулеба

Україна не затягуватиме з ухваленням закону про нацменшини - Кулеба

Укрінформ
Законопроєкт про національні меншини, який розробляє Міністерство культури, молоді та спорту, пройде публічне обговорення перед внесенням до Верховної Ради.

Про це сказав віцепрем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба на спільному з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорської Республіки Петером Сіярто брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Йдеться про проєкт закону про національні меншини... Ухвалення цього закону передбачено законом України про функціонування української мови як державної. Наше Міністерство культури, молоді та спорту активно розробляє цей законопроєкт і він пройде ще публічне обговорення. Вже після цього може бути поданий у парламент. Я не можу прямо зараз сказати, коли він опиниться в парламенті, але я запевняю, що Україна не затягуватиме цей процес", - сказав Кулеба, відповідаючи на запитання про терміни внесення до Ради законопроєкту щодо захисту мов нацменшин.

Читайте також: Зеленський і Орбан можуть зустрітися навесні, але є умова

Кулеба також запевнив, що Україна залишається відданою своїм міжнародним зобов'язанням у сфері захисту національних меншин, а також пишається та цінує кожну нацменшину, яка існує в державі.

Як повідомлялося, раніше у МКМС заявили, що представлять законопроєкт про мови нацменшин до публічного обговорення у першому кварталі 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-