Труба через суд намагається повернутися у крісло директора ДБР

Труба через суд намагається повернутися у крісло директора ДБР

Укрінформ
Ексдиректор Державного бюро розслідування Роман Труба звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом через своє звільнення та просить поновити його на посаді.

Про це інформує пресслужба суду.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов Романа Труби, де він оскаржує своє звільнення з посади директора Державного бюро розслідувань”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ ДБР “Про припинення повноважень директора Державного бюро розслідувань”, датований 28 грудня 2019 року, а також просить ОАСК поновити його на даній посаді.

Зараз суд розв'язує питання про відкриття провадження за позовом Труби до Державного бюро розслідувань, зазначили в пресслужбі.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у грудні 2019 року підписав указ, яким звільнив з посади директора ДБР Романа Трубу і призначив в.о. керівника Бюро Ірину Венедіктову. Вона очолюватиме відомство до завершення конкурсу, під час якого кадрова комісія обере нове керівництво ДБР.

Труба оскаржив у Верховному суді указ Президента про звільнення його з посади директора ДБР.

На переконання Труби, “зняття з посади було політичним рішенням, яке з’явилося внаслідок реалізації сценаріїв різних груп”.

Читайте також: Верховний суд повернув Трубі його позов до Президента

Водночас Верховний суд повернув Трубі його позов до Президента щодо визнання протиправним указу про його звільнення. Відповідну постанову ухвалила 30 січня поточного року суддя Касаційного адміністративного суду у складі ВС Ольга Кашпур.

В Україні 27 грудня 2019 року набув чинності закон про перезапуск роботи Державного бюро розслідувань. Ним передбачено звільнення директора ДБР та його заступників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-