Справа MH17: Гіркін не визнає звинувачення Нідерландів і на суд не збирається

Справа MH17: Гіркін не визнає звинувачення Нідерландів і на суд не збирається

Укрінформ
Один з колишніх лідерів проросійських бойовиків на Донбасі Ігор Гіркін (Стрєлков) відкидає пред'явлене йому Нідерландами звинувачення у справі про збитий на сході України літак Boeing MH17.

Про це повідомляє Interfax, посилаючись на заяву Гіркіна у вівторок.

«Я не визнаю пред'явленого обвинувачення і не визнаю, що ці люди мають право пред'являти звинувачення мені», - сказав Гіркін.

Відповідаючи на питання, чи готовий він дати свідчення у цій справі, він відповів: «Не готовий, навіть якби мене доставили туди насильно».

Читайте також: Адвокати з Роттердама захищатимуть одного з підозрюваних у справі МН17

Як відомо, 3 лютого прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам справи про катастрофу малайзійського Boeing MH17 на сході України і викликала їх для слідчих дій. Йдеться про росіян Стрєлкова, Сергія Дубінського, Олега Пулатова і українця Леоніда Харченка.

Справу розглядатимуть 3 судді Окружного суду Гааги. Засідання будуть транслюватися у прямому ефірі. Перше засідання суду призначено на 9 березня.

Читайте також: Прокуратура Нідерландів висунула обвинувачення чотирьом фігурантам справи MH17

Як повідомлялося, рейс MH17 було збито ракетою над підконтрольною проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Всі 298 людей на борту загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-