Домовленостей щодо нового обміну полоненими немає - Москалькова

Домовленостей щодо нового обміну полоненими немає - Москалькова

Укрінформ
Російська омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що немає інформації про домовленості РФ та України щодо організації нового обміну утримуваними особами.

Москалькова сказала російським журналістам у Страсбурзі, що якби були якісь переговори щодо обміну, вона брала б у них участь, пише ТАСС.

"Як показує практика, з початком роботи щодо обміну громадянами між двома державами є домовленість двох президентів. Мені про таку домовленість нічого не відомо. Я чула тільки заяви з боку президента України Володимира Зеленського, з іншого боку сигналів поки не надходило", - сказала вона.

Читайте також: Україна передала список на обмін на засіданні ТКГ — Єрмак

Російська омбудсмен також відзначила, що має постійний контакт з українською колегою Людмилою Денісовою, однак наразі вони не проводили жодної звірки документів або списків, пов'язаних з обміном.

Як повідомлялося, 23 січня Зеленський заявив, що Україна веде переговори та готує два списки на звільнення українців, утримуваних в Росії та на тимчасово окупованій території.

Читайте також: Засідання у Мінську: у Кучми розповіли, про що домовилися

7 вересня 2019 року між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35, в рамках якого, зокрема, були звільнені 24 полонені моряки.

Крім того, 29 грудня 2019 року відбувся обмін полоненими. В Україну повернули 76 осіб, яких тримали в полоні на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Україна видала 127 утримуваних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-