Нова традиція: перед Радою урочисто підняли Державний прапор

Нова традиція: перед Радою урочисто підняли Державний прапор

Фото, відео
Укрінформ
Перед Верховною Радою відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України з нагоди Дня Соборності.

У церемонії брав участь перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед Радою урочисто підняли Державний прапор / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

"Для того, щоб започаткувати... таку традицію, яка може мати дуже гідне продовження в українській державі, ми вийшли з ініціативою...започаткувати підняття Державного прапора України біля будівлі Верховної Ради. Тому пропоную підняти Державний прапор України", - сказав Стефанчук.

Також перший віцеспікер від свого імені, імені Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, який перебуває у робочій поїздці по Україні, та від депутатського корпусу привітав усіх з Днем Соборності.

"Сьогодні в нас унікальний шанс продемонструвати всім, що саме єдність і гідність є тими визначальними засадами, про які ми можемо говорити як державотворчі засади Україні. І ніколи ми не думали, що через більш ніж сторіччя знову підніметься питання єдності України. Я щиро вірю в те, що нам вдасться дотриматися того, про що одвічно мріяли всі державні будівничі нашої Української незалежної держави", - наголосив Стефанчук.

Під час церемонії підняття Державного прапора прозвучав Гімн України.

Читайте також: Представництво ЄС привітало українців із Днем Соборності

22 січня 1918 року Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки. Роком пізніше, 22 січня 1919 року, у Києві на Софійській площі проголошено Акт Злуки (об’єднання) українських земель в єдину Україну. У тексті Акта Злуки утверджувалось: "Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина і Угорська Україна) і Наддніпрянська Велика Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-