САП дала дозвіл на виїзд Микитася за кордон - адвокат

САП дала дозвіл на виїзд Микитася за кордон - адвокат

Документ
Укрінформ
Виконувач обов’язків керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук надав дозвіл на виїзд колишнього народного депутата Максима Микитася за кордон на чотири дні.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу адвокат Микитася Олександр Лисак.

"Надійшло запрошення до Великої Британії відвідати з 20 по 24 січня. Звернулися з відповідним листом до прокурора САП. Виконувач обов’язків керівника САП Максим Грищук підписав дозвіл на цей період, надав паспорти. Вчора зняли електронний засіб контролю. Сьогодні він поїхав в аеропорт, пройшов там митний і прикордонний контроль, сів у літак. Потім літак зупиняють, його забирають, вручають рішення про відмову у перетині державного кордону, коли він уже його перетнув і знаходився у літаку", - поінформував він.

За словами Лисака, правоохоронці не повідомляють, чому Микитасю зрештою відмовили у виїзді з країни. Нині Микитасю повторно вдягли електронний браслет і він здав паспорти для виїзду за кордон, зазначив адвокат.

Як повідомлялося, у понеділок, 20 січня, прикордонники у "Борисполі" зняли з рейсу колишнього народного депутата, експрезидента корпорації "Укрбуд" Максима Микитася, коли він намагався вилетіти з України.

У коментарі Укрінформу джерело у САП сказало, що станом на 20 січня Микитась не мав дозволу на перетин кордону.

Читайте також: Антикорупційний суд продовжив запобіжний захід ексдепутату Микитасю

4 жовтня 2019 року колегія суддів ВАКС обрала Микитасю запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у 5,5 млн грн. Невдовзі за нього внесли заставу, і він вийшов на волю. У суді пояснили відмову взяти підозрюваного під варту тим, що не бачать ризиків його переховування від слідства.

Дане рішення суду САП оскаржила в Апеляційній палаті ВАКС. Зрештою суд задовольнив скаргу прокуратури в частині збільшення застави і обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 80 млн грн. Після цього Микитася було заарештовано у залі суду.

25 жовтня за Микитася внесли заставу 80 млн грн. Згідно з умовами запобіжного заходу, Микитась мав носити електронний браслет, здати закордонний паспорт і з’являтися до слідчого за першою вимогою.

25 грудня 2019 року Микитасю продовжили запобіжний захід до 14 лютого 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-