Прикордонники у

Прикордонники у "Борисполі" зняли з рейсу ексдепутата Микитася

Укрінформ
Колишнього народного депутата Максима Микитася, підозрюваного в заволодінні майном Нацгвардії на більш ніж 81 мільйон гривень, 20 січня зняли з рейсу, коли він намагався вилетіти з України.

Цю інформацію підтвердив кореспонденту Укрінформу речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Дійсно така подія мала місце сьогодні в аеропорту Бориспіль", - сказав він.

Інші деталі Демченко не розголошував, бо зауважив, що це є компетенцією інших правоохоронних органів. Куди мав вилетіти колишній народний депутат, Демченко також не повідомив.

У коментарі Укрінформу обізнаний співрозмовник у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі розповів, що Максим Микитась не має дозволу на перетин кордону.

“Микитась станом на 20 січня не має дозволу покидати територію України”, - сказав він.

Раніше колишній народний депутат Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі повідомив, що Микитася 20 січня зняли з рейсу при спробі вильоту за кордон.

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня САП повідомила про підозру екснардепу Микитасю у справі про оборудку з квартирами для працівників Нацгвардії.

Йому інкримінується організація укладання низки договорів між підконтрольними йому особами – керівниками будівельної компанії, бенефіціарним власником якої був народний обранець, та командувачем Нацгвардії України щодо обміну належної Нацгвардії нерухомості в Печерському районі м. Києва на нерухомість у житловому кварталі на околиці столиці. Як наслідок такого нерівноцінного обміну державній установі (відповідно до експертних висновків) завдано збитки на суму 81 635 448,00 грн.

Читайте також: Антикорупційний суд продовжив запобіжний захід ексдепутату Микитасю

4 жовтня колегія суддів ВАКС обрала Микитасю запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у 5,5 млн грн. Невдовзі за нього внесли заставу, і він вийшов на волю. У суді пояснили відмову взяти підозрюваного під варту тим, що не бачать ризиків його переховування від слідства.

Дане рішення суду САП оскаржила в Апеляційній палаті ВАКС. Зрештою суд задовольнив скаргу прокуратури в частині збільшення застави і обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 80 млн грн. Після цього Микитася було арештовано у залі суду.

Читайте також: За ексдепутата Микитася внесли 80 мільйонів застави

25 жовтня за Микитася внесли заставу 80 млн грн. Згідно з умовами запобіжного заходу, Микитась мав носити електронний браслет, здати закордонний паспорт і з’являтися до слідчого за першою вимогою.

25 грудня 2019 року Микитасю продовжили запобіжний захід до 14 лютого 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-