На засіданні Комісії Україна-НАТО у Брюсселі обговорили реформу СБУ

На засіданні Комісії Україна-НАТО у Брюсселі обговорили реформу СБУ

Укрінформ
Міжнародні партнери висловили підтримку комплексу реформ у секторі безпеки та оборони, які реалізуються в Україні.

Ця тема, серед інших, стала предметом для обговорень під час засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів, яке відбулося 15 січня в Брюсселі, повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Як зазначається, представники СБУ взяли участь в засіданні у складі офіційної урядової делегації України, яку очолив віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба.

Читайте також: Новий формат взаємин НАТО з партнерами не знизить рівень співробітництва з Україною – Кулеба

"Дуже добре, що реформа СБУ перебуває у фокусі НАТО. Альянс висловив готовність підтримати комплекс реформ сектору безпеки України, зокрема й СБУ. Меседж був дуже чітким. Для нас дійсно важливо орієнтуватися на досвід та кращі практики країн-членів Організації у питаннях реформування служб внутрішньої безпеки", - зазначив уповноважений представник СБУ у складі української делегації Сергій Пунь.

Українська сторона подякувала партнерам за підтримку та запевнила, що реформа сектору безпеки – одне з ключових питань в державі сьогодні.

Читайте також: Україна подала заявку на участь у Програмі розширених можливостей НАТО

"Україна має реалізувати зміни, які зроблять Службу безпеки більш сучасною та ефективною, ще більш орієнтованою на контррозвідувальну діяльність, боротьбу з тероризмом, захист державного суверенітету тощо. І саме на це направлений законопроєкт щодо реформи СБУ, який сьогодні готується до розгляду в парламенті", - додав Пунь.

Представники НАТО, зі свого боку, висловили підтримку територіальній цілісності та суверенітету нашої держави. І наголосили на тому, що активізація заходів, спрямованих на боротьбу з корупцією, забезпечення незалежності судової гілки влади та реформування СБУ, є украй актуальними для України.

Читайте також: Україна обговорює з НАТО доступ до системи оборонних закупівель – Кулеба

Також міжнародні партнери з НАТО очікують, що найближчим часом, зокрема в рамках запланованого на кінець поточного місяця засідання Спільної робочої групи високого рівня Україна-НАТО з питань воєнної реформи, буде презентовано основні напрями реформування Служби безпеки України. Партнерська сторона запевнила українську делегацію у незмінній підтримці Альянсом нашої держави на шляху реформування.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-