Новий формат взаємин НАТО з партнерами не знизить рівень співробітництва з Україною – Кулеба

Новий формат взаємин НАТО з партнерами не знизить рівень співробітництва з Україною – Кулеба

Укрінформ
Введення нового формату у співпраці між НАТО і країнами-партнерами, який окреслений формулою «Один план – одна країна», не знизить рівень співробітництва між Альянсом і Україною, яка залишається для союзників абсолютним пріоритетом.

Про це у середу під час зустрічі з пресою за підсумками візиту до штаб-квартири НАТО заявив віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Цей підхід ще офіційно не запущений. Більш того, цей підхід не лише для України, а й для всіх партнерів. І по суті, НАТО на передовому досвіді стосунків з Україною створює цей новий підхід. Тобто, у нас вже є комплексний пакет допомоги від НАТО, який є цілісною програмою», - сказав урядовець.

Він нагадав, що зараз НАТО створює формат, спільний для всіх партнерів, щоб співробітництво з ними відбувалося за однією моделлю.

Читайте також: Україна подала заявку на участь у Програмі розширених можливостей НАТО

«Це жодним чином не призведе до зменшення рівня співробітництва з Україною або усереднення взаємодії з усіма партнерами. Ні, ми залишаємося абсолютним пріоритетом. Я неодноразово під час візиту мав запевнення від найрізноманітніших співрозмовників, що Україна і співробітництво з нею є пріоритетом для Альянсу», - додав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, під час зустрічі віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби із заступником генерального секретаря НАТО з питань операцій Джоном Манзою у штаб-квартирі НАТО 14 січня сторони погодили наступні спільні кроки із запровадження нового підходу НАТО "Один партнер - одна програма", обговорили перспективи ухвалення стратегії національної безпеки України та подальшої розробки стратегічних документів на її виконання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-