Збиття літака МАУ: Україна намагається долучити до слідчої групи якнайбільше іноземних партнерів

Збиття літака МАУ: Україна намагається долучити до слідчої групи якнайбільше іноземних партнерів

Укрінформ
Україна працює над створенням міжнародної слідчої групи для розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані й намагається залучити якомога більше іноземних партнерів.

Про це заявив заступник генерального прокурора Віктор Трепак на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Українською стороною вирішується питання про утворення міжнародної слідчої групи. Це є ключовим етапом нашого розслідування, де ми залучили наших партнерів - це і Канада, і Швеція, Британія, Америка. Усі вони готові нам допомагати”, - сказав Трепак.

У свою чергу керівник Департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу генпрокурора Поліна Чиж пояснила, що наразі українська сторона намагається долучити до слідчої групи максимальну кількість іноземних партнерів, у тому числі й Іран.

“Ми звернулися, відповідно, до Ірану, тому що без іранської підтримки та сприяння в розкритті злочину може бути, фактично, перекрито як інформаційний потік, так і будь-який потік по збору доказів. Ми звернулися до тих держав, громадяни яких стали жертвами цієї трагедії - це Канада, Швеція, Німеччина, Велика Британія”, - зауважила вона.

Крім того, за її словами, Україна просить і Францію долучитися до слідчої групи.

Читайте також: Катастрофа літака МАУ в Тегерані: хронологія, деталі, наслідки

Чиж підкреслила, що зараз проходить обговорення між представниками всіх держав.

Як повідомлялося, уранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака. Однак 11 січня, Іран заявив, що авіалайнер "випадково" збили військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-