Штаб РНБО звітує на безпековому комітеті Ради щодо катастрофи в Ірані

Штаб РНБО звітує на безпековому комітеті Ради щодо катастрофи в Ірані

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки заслуховує інформацію оперативного штабу при Раді нацбезпеки і оборони щодо катастрофи літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Ірані.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перше питання порядку денного - заслуховування інформації щодо катастрофи літака Boeing 737 авіакомпанії МАУ в Ірані. Для розгляду цього питання ми запросили представників оперативного штабу при РНБО України. На засіданні також присутній заступник генерального прокурора Віктор Трепак", - сказав голова Комітету Олександр Завітневич, відкриваючи засідання.

Наразі доповідає державний експерт служби з питань державної та громадської безпеки апарату РНБО Олег Корнієнко.

Читайте також: Компенсацію родичам жертв катастрофи в Ірані виплатять протягом тижня — Гончарук

Як повідомлялося, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака. Однак пізніше, 11 січня, Іран заявив, що український пасажирський авіалайнер був випадково збитий військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-