Безпековий Форум ОБСЄ розпочався зі співчуття жертвам трагедії в Ірані

Безпековий Форум ОБСЄ розпочався зі співчуття жертвам трагедії в Ірані

Укрінформ
Перше у 2020 році засідання Форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки розпочалося у середу з висловлення співчуття родичам жертв авіакатастрофи українського лайнера під Тегераном.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Упродовж січня-квітня 2020 року на Форумі, який є одним із двох основних директивних органів ОБСЄ, що засідають на регулярній основі в штаб-квартирі Організації у Відні, головуватиме Туреччина. У середу, 15 січня, відбулося спеціальне засідання цього органу, присвячене презентації пріоритетів та цілей Турецького головування.

"Перш ніж я виступлю, я б хотів від щирого серця висловити співчуття родичам загиблих у результаті катастрофи українського літака на минулому тижні", - заявив заступник глави МЗС Туреччини Седат Онал перед початком свого виступу, присвяченого Турецькому головуванню у Форумі ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки.

Читайте також: Катастрофа літака МАУ в Тегерані: хронологія, деталі, наслідки

Головування у Форумі, який займається військово-політичними питаннями (передусім, контролем над озброєннями та зміцненням довіри та безпеки), проходить на ротаційній основі та триває 4 місяці. Його засідання проходять на щотижневій основі — щосереди в палаці Гофбург.

Як відомо, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні зазнав аварії літак Міжнародних авіаліній України. На його борту перебувало 176 людей, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великобританії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічні проблеми літака. Однак пізніше, 11 січня, Іран заявив, що український пасажирський літак був випадково збитий іранськими військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-