Зеленський підписав закон щодо недоторканності народних депутатів

Зеленський підписав закон щодо недоторканності народних депутатів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо недоторканності народних депутатів.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Глави держави.

Документ спрямований на гармонізацію положень законодавчих актів з відповідними конституційними нормами.

"Водночас з метою забезпечення дотримання гарантій депутатської діяльності закон визначає особливості в частині початку досудового розслідування щодо народного депутата України, затримання, обрання щодо нього запобіжного заходу, проведення слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій", — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Президент підписав закон щодо видобутку бурштину

Як повідомлялося, 18 грудня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України".

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, ним пропонується внести зміни до Кримінально-процесуального кодексу. Зокрема з КПК мають виключити норми про депутатську недоторканність.

Читайте також: Рада ухвалила закон про слідчі дії над депутатами

До слова, кримінальне провадження, де ймовірним фігурантом є народний депутат, зможе розпочати виключно генеральний прокурор.

Також проєкт пропонує внести зміни до закону "Про статус народного депутата України" та виключити з Регламенту Ради норми про надання згоди на притягнення нардепів до кримінальної відповідальності, затримання чи арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-