Пристайко про імпічмент для Трампа: Досить виснажливо бути в центрі уваги світу

Пристайко про імпічмент для Трампа: Досить виснажливо бути в центрі уваги світу

Укрінформ
Україна опинилася чи не в центрі світової уваги у зв'язку з процедурою імпічменту президента Дональда Трампа, і це дуже виснажливо.

Про це сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю редакції мережі «RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND)».

«Україна стрясає наймогутніші уряди світу!... Дехто з нас бажав би, щоб Україна була найнуднішою країною на землі… Досить виснажливо бути в центрі уваги світової громадськості», - зазначив Пристайко.

За його словами, те, що Україна перебуває в центрі провадження щодо імпічменту проти президента США, «не є добрим».

Глава МЗС також наголосив, що Київ аж ніяк не зацікавлений у погіршенні відносин зі Сполученими Штатами.

Читайте також: Розмова із Зеленським була ідеальною — Трамп

Коментуючи розмову президентів України та США, в якій Зеленський і Трамп говорили про недостатню підтримку України з боку Європи, Німеччини та особисто канцлера Ангели Меркель, Пристайко висловив сумнів, що такі висловлювання могли б образити Меркель. На його переконання, канцлер ФРН за час тривалого перебування на посаді виробила імунітет щодо таких речей і «її б не мали дивувати окремі висловлювання, якими глави держав обмінюються в конфіденційних розмовах».

«Президент Зеленський в жодному разі не хотів образити німців», - запевнив Пристайко.

Він також зауважив, що подібного роду заяви не є чимось незвичайним у конфіденційних розмовах політичних лідерів. Тож щоразу, коли представники інших країн кажуть, що «висловлювання були не дуже дружні», Пристайко пропонує їм згадати, що вони кажуть про Україну в конфіденційних розмовах, і після цього, зазвичай, тема є вичерпаною.

Як повідомлялося, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між Трампом і Зеленським. У розмові Трамп критикував Німеччину, заявляючи, що вона нічого не робить для України, а Зеленський з ним погоджувався. Зеленський також критикував Париж і Берлін за недостатні санкції щодо Росії.

Сам Зеленський, коментуючи це журналістам, висловив переконання, що своїми словами не образив Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-