Пристайко: Наше завдання – повернути якомога більше людей

Пристайко: Наше завдання – повернути якомога більше людей

Укрінформ
Керівництво держави та МЗС України ставлять своїм завданням повернути перед Новим роком якомога більше утримуваних осіб.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Ми хочемо максимальну кількість людей повернути родинам до Нового року", - сказав міністр.

Коментуючи те, що на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, що відбувалося 18 грудня в Мінську, не вдалося домовитися про обмін полоненими за формулою «всіх на всіх», міністр визнав, що українська сторона "розраховувала на трохи більший прогрес у цьому питанні".

Читайте також: Вадим Пристайко, міністр закордонних справ України

При цьому він уточнив, що одна група людей, яка вже точно готова до обміну, узгоджена. Але «виникає питання: обміняти їх прямо зараз чи спробувати допрацювати списки та забрати всіх».

Загалом у Парижі 9 грудня Тристоронній контактній групі було поставлено 7 завдань, які мають бути виконані до наступного саміту, запланованого у квітні наступного року.

Читайте також: Лавров заявив про нову перешкоду для обміну полоненими

Окрім списку утримуваних, гуманітарна група ТКГ мала домовитись про доступ на непідконтрольні території представників Червоного Хреста та визначитися з наступними 3 ділянками, де до саміту має відбутися розведення військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-