Лавров знайшов

Лавров знайшов "нову перешкоду" для обміну за списками "всіх на всіх"

Укрінформ
Обмін полоненими у форматі "всі встановлені на всіх встановлених" може не відбутися до Нового року.

Про це повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає пресслужба російського відомства.

За його словами, в Парижі закликали контактну групу погодити списки для обміну всіх встановлених полонених на всіх встановлених.

"Мета – "всіх на всіх", але коли вони всі ці роки зіставляли списки, то виявилося, що не всі взаємно підтверджені. Є списки, які визнані з обох сторін як списки реально існуючих людей, всі знають, де ці люди знаходяться і як їх треба звільнити та обміняти", - зазначив Лавров.

Читайте також: Лутковська не може підтвердити, що обмін "всіх на всіх" відбудеться цьогоріч

За його словами, це було зафіксовано та обговорювалося Путіним і Зеленським у присутності Меркель і Макрона.

"Говорили, що ці люди встановлені, списки є, значить ми їх обміняємо. Тепер в контактній групі з'явився новий критерій: встановлені – так, але вони не всі "процесуально очищені". Це означає нову перешкоду до того, щоб люди до Різдва і Нового року повернулися додому", - заявив Лавров.

Читайте також: Зеленський в Парижі відмовився від розведення сил уздовж всієї лінії зіткнення

Коментуючи питання, чи здатен президент України Володимир Зеленський "проявити політичну волю ..., щоб здійснити серйозні зрушення" у відносинах між Україною та РФ Лавров заявив: "У мене немає сумнівів, що він особисто, як людина, політик і президент, цього хоче ".

"... ми будемо готові намагатися йому допомогти, зокрема будемо спонукати Донецьк і Луганськ до того, щоб вони максимально конструктивно підходили до виконання тих рішень, які в Контактній групі з пропозицією «нормандського формату» узгоджуватимуться", - заявив Лавров.

Як раніше повідомляло агентство, 18 грудня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що тристороння контактна група в Мінську не змогла домовитися про обмін полоненими у форматі "всі на всіх".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-