Зеленський обговорив із Дудою транзит газу і

Зеленський обговорив із Дудою транзит газу і "Норманді"

Укрінформ
Президенти України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з президентом Польщі Анджеєм Дудою обговорив питання забезпечення енергобезпеки в Європі та видачу Польщею дозволів на міжнародні автоперевезення.

Про це повідомляє Офіс Президента.

"Співрозмовники обговорили перебіг імплементації домовленостей, досягнутих під час переговорів у Нормандському форматі в Парижі 9 грудня", - йдеться у повідомленні

Глава держави подякував Анджею Дуді за активну позицію Польщі у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України. Президент Польщі зазначив, що його держава й надалі виступатиме за продовження санкційного тиску на Російську Федерацію до повного виконання Мінських домовленостей і відновлення суверенітету України.

Читайте також: Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на пів року

Зазначається, що лідери обох країн приділили окрему увагу питанням забезпечення енергетичної безпеки в Європі. Зеленський поінформував співрозмовника про кроки, які здійснює Україна з метою укладення нової угоди про транзит російського газу.

Під час розмови відзначено позитивні зрушення у питанні видачі Польщею дозволів на міжнародні автомобільні перевезення на поточний рік.

Читайте також: Дуда на саміті НАТО нагадав: загроза вторгнення з боку Росії не зникла

Співрозмовники торкнулися питань взаємодії в рамках міжнародних і регіональних ініціатив, обговорили пріоритети європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також узгодили графік двосторонніх заходів на наступний рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-