Аграрний комітет Ради проведе дев'ять засідань для розгляду “земельних” поправок

Аграрний комітет Ради проведе дев'ять засідань для розгляду “земельних” поправок

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив Комітету з питань аграрної і земельної політики провести 9 засідань для розгляду пропозицій і поправок, які надійшли під час підготовки до другого читання законопроєкту № 2178-10 про ринок землі.

Про це спікер заявив під час засідання Ради у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Враховуючи кількість пропозицій, які були подані до прийнятого в першому читанні проєкту закону № 2178-10, відповідно до статті 43 Закону України «Про комітети Верховної Ради» даю доручення Комітету з питань аграрної і земельної політики провести засідання 26, 27 і 28 грудня 2019 року та 2, 3, 6, 8, 9, 10 січня 2020 року для розгляду пропозицій, які надійшли до законопроєкту», - зазначив Разумков.

За його словами, ця позиція була узгоджена представниками всіх політичних фракцій і груп ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 13 листопада 2019 року ухвалила у першому читанні законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10). Розгляд у другому читанні законопроєкту про ринок землі було заплановано на 17-20 грудня. Проєкт закону передбачає з 1 жовтня 2020 року скасування заборони на продаж землі. Згідно з документом, особами, які можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, є громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та з обов'язком відчужити ділянку впродовж року.

Читайте також: Рада відкрилася, у залі - Гончарук та міністри

У Верховній Раді зареєстровано понад 4,6 тис. поправок до другого читання законопроєкту. Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики на засіданнях 18 та 19 грудня розглядав поправки до законопроєкту № 2178-10. Загалом на засіданнях вже розглянули 210 поправок.

Раніше Президент Зеленський заявляв, що рішення про право продажу іноземцям землі сільськогосподарського призначення буде ухвалено лише після всеукраїнського референдуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-