У Суркова продовжується істерика: Аваков прокоментував фразу про вино

У Суркова продовжується істерика: Аваков прокоментував фразу про вино

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що слова помічника президента РФ Владислава Суркова про те, що він нібито був у Парижі нетверезим, свідчить про те, що у Суркова продовжується істерика, бо щось йде не по їх плану.

Про це він заявив у ефірі програми "Право на владу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви серйозно хочете обговорювати цю істерику Суркова, що продовжується?" - сказав Аваков.

Міністр уточнив, що "я вдячний пану Макрону, що він налив делегації за вечерею вино, і воно було непоганим; сподіваюся, що коли Макрон буде тут, ми наллємо йому вина, і це буде наш повноцінний друг, і він нам буде допомагати".

"Те, що Сурков реагує на такі речі, мені каже лише про те, що у нього продовжується істерика, що щось йде не по плану", - переконаний Аваков.

Читайте також: Аваков каже, що у Суркова в Парижі “здали нерви”

Він зазначив, що краще обговорювати інші речі. Зокрема, міністр попросив показати одну з карт і наголосив, що "коли нам кажуть, що ми злісні порушники Мінських угод, то я звертаю увагу, що це - окупована територія на сьогоднішній момент Донецької і Луганської області... Ось є, наприклад, район Дебальцево, який ми із кров’ю втратили тоді, і це ділянка у районі Старобешево, і по Мінську – 2 це має бути наше".

"Які ви претензії нам пред’являєте, панове росіяни, що ми не виконуємо? Ви – не виконуєте, і у значно більшій кількості пунктів. По Мінську-2 район поблизу Новоазовська має бути повністю звільнений від важкого озброєння. Ми там спостерігаємо скупчення важкої техніки і артилерії, куди не пускають ОБСЄ. Ось що їм треба обговорювати. І наша делегація постійно ці аргументи наводила. Важливо про це розмовляти", - зауважив Аваков.

Читайте також: РосЗМІ про «Норманді»: Від фанфар і зневаги – до злості і грубощів

Водночас міністр підкреслив, що "якщо вони (росіяни — ред.) сходять з розуму, не означає, що ми маємо бути такими; у нас є своя тверда позиція".

Як повідомлялося, 10 грудня Аваков заявив, що у Суркова в Парижі "здали нерви".

Потім росЗМІ повідомляли, що Сурков назвав слова Авакова на переговорах "нормандської четвірки", п'яними фантазіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-