Зеленський виступає за подальше спрощення перетину кордону громадянами країн ГУАМ

Зеленський виступає за подальше спрощення перетину кордону громадянами країн ГУАМ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський пропонує продовжити процес імплементації спрощених процедур перетину кордону громадянами країн–членів ГУАМ з використанням ID-карток.

Про це він сказав під час зустрічі з прем’єр-міністром Грузії Георгієм Гахарією, прем’єр-міністром Республіки Молдова Йоном Кіку та віцепрем’єр-міністром Азербайджанської Республіки Алі Ахмедовим у рамках завершення головування України у 2019 році в Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ, повідомляє пресслужба глави Української держави.

"Володимир Зеленський також запропонував продовжити процес імплементації спрощених процедур перетину кордону громадянами країн – членів ГУАМ, зокрема з використанням внутрішніх паспортів формату ID-карток", - ідеться в повідомленні.

Президент також зазначив, що багатосторонній діалог між країнами має великий потенціал.

"Україна, Грузія, Азербайджан і Молдова пов’язані не лише спільною історією, але й спільним баченням розвитку нашого майбутнього. Нас об’єднує прагнення до безпеки та стабільності в регіоні, економічного розвитку, зростання інвестицій, розбудови інфраструктури та культурного обміну між нашими людьми", – підкреслив Зеленський.

Як зазначається, учасники зустрічі підтвердили незмінність взаємної підтримки суверенітету, територіальної цілісності та непорушності міжнародно визнаних кордонів України, Азербайджану, Грузії та Молдови.

Читайте також: На саміті ГУАМ домовилися про практичну реалізацію зони вільної торгівлі

Сторони також обговорили низку спільних економічних та інфраструктурних проєктів, було наголошено на важливості розробки перспективних транспортних маршрутів, зокрема для здійснення мультимодальних перевезень.

Крім того, учасники ГУАМ погодилися з необхідністю здійснення конкретних кроків для розширення потенціалу організації, покращення внутрішньої комунікації організації й популяризації об’єднання.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-