Законопроєкт про скасування “мовного” закону обговорять після реєстрації у Раді — Арахамія

Законопроєкт про скасування “мовного” закону обговорять після реєстрації у Раді — Арахамія

Укрінформ
Депутатська фракція партії «Слуга народу» обговорить на своєму засіданні питання щодо ініційованого її представником Максимом Бужанським законопроєкту щодо скасування закону про мову після його реєстрації у парламент.

Про це журналістам у кулуарах парламенту сказав голова фракції Давид Арахамія, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас не було ніякого обговорення на фракції. Я знав про ці плани пана Бужанського: він чекав висновку Венеційської комісії, це його позиція, він зареєстрував відповідний законопроєкт... Ми не можемо заборонити будь-якому депутату вносити будь-який законопроєкт. Коли цей законопроєкт зареєструють і він надійде до якогось комітету, ми це будемо виносити на фракцію», - зазначив Арахамія.

Читайте також: Мовний омбудсмен прокоментувала рекомендації Венеціанської комісії

Як повідомлялося, 10 грудня народний депутат від фракції “Слуга народу” Максим Бужанський повідомив у Facebook, що вніс до парламенту законопроєкт про визнання закону про державну мову таким, що втратив чинність. На сайті ВР досі немає даних про реєстрацію відповідного законопроєкту.

6 грудня було ухвалено доповідь Європейської комісії за демократію через право (Венеційської комісії) щодо "мовного закону". У ній ідетьсяпро те, що закон України про забезпечення функціонування української мови не забезпечує балансу щодо збереження мовних прав національних меншин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-