“Нормандська зустріч” у Парижі

“Нормандська зустріч” у Парижі

Фото, відео
Укрінформ
На саміт у Парижі зібралися лідери "нормандської четвірки" - президент України Володимир Зеленський, президент Франції Емманюель Макрон, канцлер ФРН Ангела Меркель та президент РФ Володимир Путін.

06.42 Президент України під час зустрічі тет-а-тет з російським колегою зрозумів, що з Путіним дуже складно домовлятися. Про це він сказав журналістам за підсумками "нормандського саміту" в Парижі.

* * *

06.05 Україна розглядає можливість компенсації $3 млрд, які виграв НАК "Нафтогаз України" у Стокгольмському арбітражі у компанії "Газпром", за рахунок постачань газу. Про це заявив Президент України, спілкуючись із представниками ЗМІ після зустрічі в "нормандському форматі".

* * *

05.34 Під нове розведення сил на Донбасі мають підпасти ділянки, які допоможуть полегшити  гуманітарну ситуацію. Про це Володимир Зеленський розповів журналістам.

* * *

05.17 На саміті "нормандської четвірки" Зеленський запропонував створити у рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську підгрупу щодо вирішення питання повернення кордону з РФ під повний контроль України.

* * *

04.59 Президент України планував на зустрічі лідерів “нормандського формату” порушити питання анексованого Росією Криму, проте до детального його обговорення не дійшли. Про це Володимир Зеленський розповів під час спілкування з українськими журналістами.

* * *

04.42 Володимир Зеленський вважає успіхом, що на перемовинах у "нормандському форматі" вдалося погодити конкретні терміни звільнення утримуваних осіб.

* * *

04.05 Президент України запевнив, що жодних умов стосовно проведення через чотири місяці наступної зустрічі лідерів "нормандської четвірки" не висувалося.

* * *

03.26 Володимир Зеленський у Парижі заявив про неможливість федералізації України, а також поступок територіями, у тому числі Кримом чи Донбасом.

* * *

03.07 Президент України вважає оптимальним продовжити ще на рік термін дії закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО, а потім імплементувати в нього "формулу Штайнмаєра". Про це Зеленський заявив за підсумками зустрічі в Парижі.

* * *

02.40 Президент Росії наполягає на необхідності внесення змін до Конституції України, що закріплюють особливий статус ОРДЛО. Про це Путін заявив на спільній з іншими лідерами «нормандської четвірки» прес-конференції в Парижі.

* * *

02.09 Володимир Зеленський наполягає на відновленні Україною повного контролю над усім кордоном з Росією до місцевих виборів в ОРДЛО, а Володимир Путін дотримується іншої думки. Про це Президент України розповів на підсумковій пресконференції у Парижі.

* * *

01.45 Найскладнішим пунктом переговорів у «нормандському форматі» є заходи з втілення політичної частини Мінських угод, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель після завершення чотиристоронніх переговорів у «нормандському форматі» в Парижі.

* * *

01.34 “Нормандська четвірка” погодила обговорення Тристоронньою контактною групою в Мінську розведення сил і засобів на трьох нових ділянках. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної з іншими лідерами “нормандської четвірки” пресконференції у Парижі.

* * *

01.23 Лідери країн "нормандського формату" за результатами саміту 9 грудня у Парижі дійшли домовленостей за низки питань. Про це йдеться у "Загальних узгоджених висновках Паризького саміту в Нормандському форматі 9 грудня 2019 року".

 * * *

01.08 “Нормандська четвірка” погодилася, що заходи стосовно повного, всеосяжного і безстрокового припинення вогню мають розпочатися ще до кінця цього року. Про це заявив Президент Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції “нормандської четвірки” у Парижі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

* * *

01.05 Зустріч у "нормандському форматі" показала, що "формула Штайнмаєра" до  кінця не погоджена. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, передає власний кореспондент Укрінформу.

* * *

01.00 Учасники "нормандської четвірки" планують зустрітися знову через чотири місяці. Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель після завершення переговорів у "нормандському форматі" на вищому рівні в Парижі, повідомляє Укрінформ.

* * *

00.39 Лідери "нормандської четвірки" можуть обговорити проведення місцевих виборів та непідконтрольних України територіях на Донбасі за чотири місяці. Про це за результатами саміту у «нормандському форматі» 9 грудня у Парижі повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

* * *

00.32 У Парижі розпочалася підсумкова пресконференція лідерів "нормандського формату".

* * *

23.23 Переговори у "нормандському форматі" пройшли успішно, українська позиція була представлена дуже сильно, заявила прессекретар Президента України.

* * *

23.11 У рамках саміту в «нормандському форматі» Україна і Росія не домовилися про укладення з 1 січня 2020 року нового договору щодо транзиту російського газу до Європи.

* * *

22.11 Президенти України Володимир Зеленський та Росії Володимир Путін завершили двосторонню зустріч у рамках саміту у "нормандському форматі".

* * *

21.49 Представники ЗМІ, які висвітлюють проведення саміту у "нормандському форматі", очікують на підсумкову пресконференцію.

У пресконференції мають узяти участь лідери України, Франції, Німеччини та Росії. Про час початку заходу поки що невідомо.

* * *

21.48 Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який у складі української делегації перебуває в Парижі, запевнив у дотриманні українською стороною державницької позиції на нормандській зустрічі.

* * *

21.02 У Парижі розпочалася двостороння зустріч президента України Володимира Зеленського та президента Росії Володимира Путіна.

* * *

20.57 У Парижі переговори лідерів країн «Нормандської четвірки» перервано заради двосторонньої зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента Російської Федерації Володимира Путіна.

* * * 

20.19 У Парижі продовжується саміт у "нормандському форматі". Як повідомив журналістам заступник Офісу Президента України Кирило Тимошенко, лідери обговорюють проект комюніке, який був підготовлений до цього: "Проходяться по кожному пункту комюніке, жваво обговорюють кожний пункт і доходять до якогось фінального проекту, який буде підписаний".

* * *

18.20 У Парижі розпочалася зустріч президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини.

Фото: Офіс Президента
Фото: Офіс Президента

18.14 Двостороння зустріч президента України Володимира Зеленського та кацлера Німеччини Ангели Меркель завершилася, незабаром розпочнеться саміт нормандської четвірки.

* * *

17.34 Час початку саміту у "нормандському форматі" перенесли щонайменше на півгодини. При цьому анонсована раніше на 19.45 підсумкова пресконференція лідерів Франції, України, Німеччини та Росії перенесена щонайменше на 22.00.

17.22 У Єлисейському палаці почалася зустріч Президента України Володимира Зеленського та канцлера Німеччини Ангели Меркель.

* * *

16.26 Президент України Володимир Зеленський провів зустріч віч-на-віч із Президентом Франції Еммануелем Макроном. "Макрон як сторона, що приймає, ознайомив Володимира Зеленського зі сценарієм та форматом проведення переговорів”, - зазначили в Офісі Президента.

Фото: AA
Фото: AA

16.00 Президент України Володимир Зеленський прибув до Єлисейського палацу в Парижі, де матиме низку двосторонніх перемовин і візьме участь у зустрічі лідерів країн – учасниць Нормандського формату.

Фото: AA
Фото: AA

* * *

Згідно з програмою, “нормандський саміт” мав би розпочатися о 16.00 за місцевим часом (17.00 за київським). Пізніше час зустрічі відклали.

Після переговорів “четвірки” планується зустріч українського президента із Володимиром Путіним.

Раніше Зеленський заявив, що на “нормандській зустрічі” обговорять повернення полонених, припинення вогню, контроль над українсько-російським кордоном і вибори на Донбасі.

Востаннє “нормандський саміт” відбувся 19 жовтня 2016 року в Берліні. Тоді його учасники визнали, що жодного прориву в урегулюванні конфлікту на Донбасі досягнути не вдалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-