Біля Офісу Президента триває

Біля Офісу Президента триває "Варта на Банковій"

Фото
Укрінформ
Біля Офісу Президента України у Києві триває акція "Варта на Банковій", яка розпочалася напередодні ввечері.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі на Банковій знаходиться близько 100 людей. Частина активістів, котрі прийшли на акцію в неділю увечері, переночували в наметах, розбитих біля ОП. Ніч минула спокійно, порушень зафіксовано не було. Зараз на Банковій правоохоронці з металошукачами перевіряють усіх людей, які проходять на вулицю.

Учасники акції планують залишатися біля будівлі ОП увесь день, а на 19:00 попередньо заплановано більш масове зібрання за результатами зустрічі "нормандської четвірки".

Акція патріотичних сил "Варта на Банковій" / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Як повідомлялося, акція "Нічна варта" розпочалася 8 грудня. За задумом організаторів, вона має стати запобіжником проти спроб влади піти «на повідку» в Росії. Коли ж з'являться новини із Франції 9 грудня, активісти будуть "діяти відповідно до рішень саміту”.

Читайте також: Біля Офісу Президента розпочалася акція "Варта на Банковій"

Раніше партії "Європейська солідарність", "Голос" і ВО "Батьківщина" зробили спільну заяву щодо недопущення порушення національних інтересів України напередодні зустрічі в "нормандському форматі".

Читайте також: Віче на Майдані зібрало вісім тисяч людей — поліція

У неділю, 8 грудня, на Майдані Незалежності також відбулося віче, ініційоване для того, щоб нагадати владі про “червоні лінії" напередодні зустрічі “нормандської четвірки”, яка відбудеться 9 грудня у Парижі.

Читайте також: Сьогодні у Парижі - саміт "нормандської четвірки"

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що на цій зустрічі "зради" не буде, та закликав українців довіряти йому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-