Голова ОБСЄ: Немає ніякої капітуляції чи здачі українського суверенітету

Голова ОБСЄ: Немає ніякої капітуляції чи здачі українського суверенітету

Відео
Укрінформ
Адміністрація Президента України Володимира Зеленського здійснила важливі кроки в плані виконання Мінських домовленостей, що в жодному разі не є капітуляцією чи здачею українського суверенітету.

Про це заявив в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак на полях 26-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у Братиславі.

"Ми маємо Мінські домовленості, у яких визначено, що має бути зроблено. І що насправді є важливим — так це те, що після трьох років застою зараз ми почали просуватися з їх імплементацією. Президент Зеленський та його команда зробили, я б сказав, дуже відповідальні та хоробрі кроки. І ці кроки є на користь України. Я повністю не погоджуюся з усіма тими, хто говорить, що це щось типу капітуляції чи якась здача українського суверенітету", - заявив він.

Голова ОБСЄ переконаний, що "кроки в напрямку відновлення повного контролю над своєю територією та повного суверенітету лише посилюють, а не роблять слабшим".

Читайте також: Україна до місцевих виборів має отримати доступ на всю територію Донбасу — Лайчак

"І міжнародна спільнота чітко заявила, що Мінські домовленості — це та єдина основа для побудови миру та відновлення територіальної цілісності України. І тому ми маємо робити все можливе, щоб їх імплементувати, а також забезпечити те, щоб кожна сторона виконала свою частину зобов’язань в рамках Мінських домовленостей”, - заявив Лайчак.

Він також висловив очікування, що саміт в "Нормандському форматі" 9 грудня у Парижі допоможе визначити майбутні кроки в плані імплементації Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-