Росія намагається

Росія намагається "вбити клин" у відносини України з партнерами — МЗС

Укрінформ
Росія постійно намагається "вбити клин" у відносини України з багатьма міжнародними партнерами, здійснюючи провокації, спрямовані на погіршення двосторонніх відносин.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

"Росія намагається "вбити клин" у відносини України з багатьма нашими партнерами. Розкручуються теми та спеціально здійснюються провокації, які повинні, за її задумом, призвести до погіршення та навіть руйнування двосторонніх відносин", - сказав Боднар.

Як приклад дипломат нагадав про провокації РФ щодо теми історичної пам’яті та спроби впливу на нацменшини в Україні.

Читайте також: Українці та кримські татари не “клюють” на російську пропаганду — Боднар

"Наприклад, у відносинах з Польщею однією з таких тем була історична пам'ять. Були також провокації, спрямовані проти національних меншин в Україні, аби внести розбрат, посварити з румунами, болгарами, які проживають на території України, та погіршити відносини з відповідними державами", - сказав Боднар.

У випадку Польщі він вказав на суттєве покращення у деяких істотних питаннях з вересня цього року, після відновлення пошуково-ексгумаційних робіт.

"Українська організація, яка була вибрана польською стороною, отримала дозволи на пошук і проведення відповідної роботи у Львові. Звичайно, це має бути збалансована співпраця, і ми наполягаємо на відновленні українських пам’ятників на території Польщі", - підкреслив Боднар.

Читайте також: Врегулювання на Донбасі: заступник глави МЗС розповів про найгірший план "В"

Він також наголосив, що жодні провокації РФ в Туреччині, такі як, наприклад, візит депутатки Держдуми Наталії Поклонської, не мають впливу на відносини України та Туреччини та реалізацію спільних планів.

Як повідомлялося, представники України зірвали виступ на форумі ООН з питань меншин незаконно обраного до Держдуми РФ від окупованого Криму Руслана Бальбека, включеного до складу російської делегації із порушенням процедур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-