НАТО хоче перевірити допомогу, яка надходить в Україну

НАТО хоче перевірити допомогу, яка надходить в Україну

Укрінформ
У Брюсселі в штаб-квартирі НАТО наступного тижня відбудеться низка засідань робочих груп в рамках співпраці Україна-НАТО.

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Україна — НАТО. Підсумки року: перспективи та очікування" повідомила директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова.

"Ми завершуємо роботу з підготовки річної програми співпраці Україна-НАТО на 2020 рік, яку з доповненнями у Брюсселі представить пан Кулеба (віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба - ред.). І наступного тижня — схоже, що це буде цілий тиждень України в НАТО, — буде перша зустріч спільної робочої групи з військових питань у штаб-квартирі НАТО, інша зустріч — це спільна робоча група з економічних питань", - заявила Маронкова, додавши, що також запланована жіноча панель стосовно питань в гуманітарній сфері.

Під час виступу директор центру повідомила, що в Україні нині працюють 10 трастових фондів, де залучено понад 40 млн євро. Крім того, Україна додатково отримує потужну фінансову допомогу в рамках двосторонніх контактів між Україною та країнами-членами НАТО.

"Ми працюємо по професійному розвитку держслужбовців, розвитку доброчесності, також є двосторонні контакти між Україною та країнами-членами НАТО, в результаті чого Україна отримує мільярди доларів допомоги. Зрозуміло, що нам, як організації, хотілося б з'ясувати та перевірити ту допомогу, яка надходить в Україну, і визначити, хто конкретно і що надає, щоб це відповідало цілям України", - зазначила Маренкова.

Читайте також: Пристайко: Політика РФ — це тероризм на державному рівні

Стосовно викликів на наступний рік представник Альянсу окреслила кілька напрямків, за якими розвиватиметься двостороння співпраця між Україною та Альянсом. "В першу чергу це покращення військового управління, друге — це військова освіта та військова підготовка, яка повинна бути спрямована на досягнення стандартів НАТО, третє — це законодавча сфера. Йдеться про закон про реформування СБУ, закон щодо військових закупівель, який стосується Міноборони, зняття грифу секретності з багатьох документів, аби покращити співпрацю з НАТО", - зазначила керівниця центру.

Маронкова нагадала, що згадані закони вже мали б бути прийняті, і висловила сподівання, що вже у 2020 році парламент їх ухвалить. Також вона запевнила, що Україна і НАТО продовжать співпрацю з протидії кіберзагрозам та інформаційним операціям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-