Зеленський обговорив із головою Єврокомісії

Зеленський обговорив із головою Єврокомісії "нормандську зустріч" і промисловий безвіз

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн запевнив її у незмінності євроінтеграційного курсу держави й поінформував про підготовку до зустрічі лідерів у нормандському форматі.

Про це повідомляє пресслужба Президента.

"Глава держави привітав очільницю Єврокомісії з початком роботи нового складу ЄК та побажав успіхів у реалізації визначених пріоритетів... Володимир Зеленський запевнив президента Єврокомісії у незмінності євроінтеграційного курсу держави й поінформував про результати активізації реформ в Україні та виконання Угоди про асоціацію з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у пресслужбі, лідери погодилися продовжувати реалізацію домовленостей, досягнутих під час 21-го саміту Україна – ЄС. Йшлося, зокрема, про перспективи укладення угоди між Україною та Євросоюзом про так званий промисловий безвіз та візит відповідної оціночної місії в Україну на початку наступного року, зазначила в Офісі Президента.

Крім того, президенти обговорили безпекову ситуацію на Донбасі. Зеленський поінформував очільницю ЄК про перебіг підготовки до зустрічі лідерів у нормандському форматі, повідомили у пресслужбі.

Читайте також: Нормандський саміт: Три парламентські партії виступили зі спільною заявою

Урсула фон дер Ляєн зі свого боку запевнила, що Європейський Союз продовжуватиме безумовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

"Санкції ЄС залишатимуться прив’язаними до повного виконання Мінських домовленостей і мають бути продовжені під час наступного засідання Європейської ради", – зауважила вона.

Лідери узгодили графік політичного діалогу та пріоритети двосторонньої співпраці на найближчі місяці.

Володимир Зеленський запросив Урсулу фон дер Ляєн відвідати Україну найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-