Справи Майдану: Рада 3 грудня має передусім розглянути зміни до закону про ДБР — Зеленський

Справи Майдану: Рада 3 грудня має передусім розглянути зміни до закону про ДБР — Зеленський

Укрінформ
Першим питанням порядку денному Верховної Ради 3 грудня мають бути зміни до закону про Державне бюро розслідувань щодо продовження розслідування злочинів проти учасників Революції гідності.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Генеральній прокуратурі України напередодні Дня працівників прокуратури, повідомляється на сайті глави держави.

"Третього грудня першим питанням на порядку денному у Верховній Раді України будуть дуже важливі зміни до закону про Державне бюро розслідувань. Ніхто не дозволить зливати справи Майдану", - наголосив Зеленський.

При цьому Президент закликав співробітників прокуратури на належному рівні здійснювати процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях інших органів.

"Незважаючи на те, що з 20 листопада прокуратура позбавлена функцій слідства, ви маєте продовжити на належному рівні здійснювати процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях інших органів. Насамперед це стосується злочинів, вчинених на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках", – підкреслив Зеленський.

Читайте також: Голова комітету Ради закликає проголосувати за переведення справ Майдану до ДБР

Як повідомлялося, справи Майдану, які розслідувала ГПУ, будуть розподілені між ДБР, Національною поліцією, Національним антикорупційним бюро та Службою безпеки України.

У ДБР вже створено підрозділ з розслідування злочинів проти активістів Майдану.

Водночас Верховна Рада має підтримати поправку до законодавства, що дозволяє перехід із Генпрокуратури до ДБР без проходження конкурсу слідчих і прокурорів, які розслідували справи Майдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-