ГПУ зупинила провадження щодо Злочевського, він у розшуку

ГПУ зупинила провадження щодо Злочевського, він у розшуку

Укрінформ
Генеральна прокуратура України зупинила провадження щодо колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського, його оголошено у розшук.

Про це заявив на брифінгу у середу генпрокурор Руслан Рябошапки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Провадження щодо Злочевського було зупинено у зв'язку з розшуком останнього. Провадження було відновлено, змінена підозра і провадження знову зупинено. Тобто, фактично, нічого не відбулось, окрім розширення підозри пану Злочевському", - пояснив він.

Рябошапка зазначив, що нещодавні заяви народного депутата Олександра Дубінського щодо справі Злочевскього пов'язані "не з тим, щоб притягнути до відповідальності винних у розкраданні державних коштів, а з тим, щоб зробити публічний резонанс".

Читайте також: Суд оштрафував НАБУ за невиконання рішення у справі Злочевського

"Звідки знає Дубінський про те, що відбувається під час кримінального розслідування, це теж питання", - додав генпрокурор.

Рябошапка також додав, що Злочевського наразі оголошено у розшук.

Раніше на брифінгу народний депутат від фракції "Слуги народу" Олександр Дубінський заявив, що Генеральна прокуратура України приховує підозру Миколі Злочевському, який є співвласником компанії Burisma.

Читайте також: Справа Burisma “висить” і у ній не фігурують Злочевський та Байден — САП

Як повідомлялося, Злочевський виїхав з України в кінці 2014 року після того, як отримав статус підозрюваного у незаконному збагаченні. У січні 2015 року ГПУ оголосила його у розшук. Восени 2016 року з сайту МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук ексміністра. Інформація про припинення розшуку була внесена на підставі надісланої з Генпрокуратури постанови про скасування державного розшуку Злочевського.

У травні 2019 року ексочільник ГПУ Юрій Луценко повідомив, що Генеральна прокуратура поштою оголосила підозру колишньому міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському у справі про відмивання коштів.

4 листопада 2019 року Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що наразі здійснюється аудит проваджень, які раніше розслідувалися органами прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-