Казахстан не надсилав офіційних запрошень для зустрічі Зеленського і Путіна - росЗМІ

Казахстан не надсилав офіційних запрошень для зустрічі Зеленського і Путіна - росЗМІ

Укрінформ
У МЗС Казахстану заявили, що пропозиція колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва організувати в республіці зустріч президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна була озвучена в якості теми для обговорення на рівні експертів.

Про це повідомив глава казахстанського МЗС Мухтар Тлеуберді, передає Комерсант.

"Ви повинні розуміти, що про це Єлбаси (перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв - ред.) говорив в "Астанинському клубі", а "Астанинський клуб" передбачає, що це (можлива організація зустрічі Зеленського і Путіна - ред.) просто тема для обговорення... Це не було офіційною пропозицією або офіційною позицією", - сказав він.

Читайте також: Як Назарбаєв однією фразою вказав на хворе місце “нормандського формату”

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв дійсно пропонував допомогу Президенту України Володимиру Зеленському в організації переговорів з російським лідером Володимиром Путіним, але це була пропозиція без конкретики.

Як повідомлялося, 12 листопада Назарбаєв на політичному форумі "Астана клуб" запропонував президентам Росії й України зустрітися в Казахстані. За його словами, згоду Зеленського на зустріч він вже отримав і повідомив про це президенту Росії.

Читайте також: Пристайко вважає малоймовірною зустріч Зеленського і Путіна в Казахстані

Президенти України й Росії зустрічаються на "нормандських зустрічах", де разом з лідерами Німеччини та Франції намагаються врегулювати конфлікт на Донбасі. Останні такі переговори відбулися в жовтні 2016 року в Берліні. Після цього організувати "нормандську зустріч" так і не вдалося.

Нова українська влада намагається організувати "нормандську зустріч", проте Росія її переносить, посилаючись на нібито відсутність реальних підстав для її проведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-