Бойко пояснила, чому відмовилась іти в Раду замість Луценко

Бойко пояснила, чому відмовилась іти в Раду замість Луценко

Укрінформ
Колишня заступниця міністра енергетики Наталія Бойко, яка мала пройти у Верховну Раду за виборчим списком "Євросолідарності" замість Ірини Луценко, пояснила свою відмову від депутатського мандата наміром продовжувати реформи в енергетичній сфері.

Про це Бойко, яка нині є членом наглядової ради НАК "Нафтогаз України", повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Енергетична сфера є дуже непростою і зараз в Україні один з періодів, коли мають бути завершені ключові для цього напрямку реформи... Я відчуваю, що можу зараз бути більш корисною у впровадженні цих ключових змін, допомагаючи у реформах. Тут я зараз можу бути більш ефективною і далі професійно розвиватися у сфері енергетики", - прокоментувала Бойко.

За її словами, рішення про відмову від мандата народного депутата було прийнято давно.

"Заява в ЦВК була вчора о 17:30", - додала Бойко.

Читайте також: В'ятрович стане депутатом замість Луценко, яка склала мандат

Як повідомлялося, 12 листопада Верховна Рада ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень народним депутатом Іриною Луценко (фракція "Європейської солідарності"). Вона подала відповідну заяву ще 4 листопада, пояснивши своє рішення станом здоров’я.

Відповідно до виборчого списку "ЄС", її місце у парламенті мала посісти Наталія Бойко (№24 списку). Проте, як повідомила співголова фракції "ЄС" Ірина Геращенко, Бойко "прийняла рішення не брати мандат".

Таким чином, новим депутатом від "Євросолідарності" стане колишній голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович (№25 у списку).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-