Рада виключила з порядку денного законопроєкт про референдум

Рада виключила з порядку денного законопроєкт про референдум

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову №2101-11 "Про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання".

Це рішення підтримали 286 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти голосах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

До порядку денного сесії було включено п'ять законопроєктів: №2053 "Про внесення змін до Закону України "Про освіту" (щодо відповідності тестів ЗНО освітнім програмам)"; №1107 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за перешкоджання діяльності релігійних організацій"; №1137 "Про внесення змін до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (щодо удосконалення норм чинного законодавства України про адвокатуру та адвокатську діяльність)"; № 1139 "Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" (щодо заборони на продаж єдиного житла боржника)" та №1040-1 "Про внесення змін до деяких законів України щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України".

Читайте також: Платіжки без пільг і субсидій: у Мінсоцполітики дали роз’яснення

Водночас із порядку денного депутати своїм рішенням виключили чотири проєкти: №1136 "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини та порядку її виплати; №1173 "Про внесення змін до статті 12 Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини" та альтернативний йому законопроєкт №1173-1, а також №2182 "Про всеукраїнський референдум".

При цьому під час обговорення проєкту постанови співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко заявила, що їхня політсила утримується від голосування у зв'язку з регулярним невключенням у порядок денний ініціатив опозиційних сил. А член фракції "Батьківщина" Вадим Івченко зі свого боку зауважив, що представники їхньої фракції також не підтримуватимуть відповідного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-