Скандал з Яременком:

Скандал з Яременком: "Слуга народу" вирішила переобрати голову комітету

Укрінформ
Фракція «Слуга народу» на засіданні у понеділок ухвалила рішення щодо переобрання голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Про це журналістам після засідання фракції повідомив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Качура, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми проголосували за те, що голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва буде переобраний (на сьогодні цю посаду обіймає народний депутат від «Слуги народу» Богдан Яременко - ред.). Ми затвердили рішення і проголосували за нього більшістю голосів про те, що відбудуться вибори голови комітету. І це питання буде розглядатися на інших засіданнях фракції, тобто будуть персональні кандидатури, вони свою програму дій представлять фракції і іншим фракціям. Тобто, принципова позиція фракції була прийнята стосовного того, що необхідно переобрати голову цього комітету. На жаль, він сьогодні не з’явився і не надав свої коментарі з цього приводу», - зазначив Качура.

Як повідомляв Укрінформ, новообраний голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що у понеділок, 11 листопада, парламентська фракція “Слуга народу” може розглянути заяву Богдана Яременка про складення обов’язків голови Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики й міжпарламентського співробітництва.

Читайте також: Рада не розглядатиме у вівторок законопроєкт про ринок землі - Дубінський

Раніше один з інтернет-ресурсів оприлюднив фото із сесійної зали парламенту, на яких народний депутат Яременко переписується із користувачами "Сеть знакомств..." та "Loveeto". У листуванні йшлося про надання інтимних послуг за гроші.

Яременко написав у Facebook, що листування сфабриковане спеціально для журналістів, але згодом видалив цей пост і розмістив вибачення.

Читайте також: На посаду голови комітету ВР замість Яременка є три кандидати

1 листопада фракції "Голос", "Батьківщина", "Європейська солідарність" і ОПЗЖ закликали керівництво Ради порушити питання доцільності перебування Богдана Яременка на посаді голови комітету через скандал довкола нього. Цього ж дня Яременко написав заяву про складення повноважень голови Комітету з питань зовнішньої політики й міжпарламентського співробітництва.

За регламентом, у разі відкликання голови комітету, нового кандидата на цю посаду пропонує фракція, за чиєю квотою був обраний попередній очільник комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-