Дещиця: Попереду боротьба за повернення Мазура в Україну

Дещиця: Попереду боротьба за повернення Мазура в Україну

Укрінформ
Звільнення громадянина України Ігоря Мазура з-під арешту в Польщі – це лише половина шляху.

Про це заявив посол України у Польщі Андрій Дещиця, повідомляє Радіо Свобода.

«Далі за нами копітка робота і боротьба за те, щоб Ігор повернувся в Україну і щоб Росія перестала використовувати інструмент Інтерполу для пошуку тих людей, які їй невигідні або які є її ворогами. Це невеличка, проміжна перемога. Це, власне, спільними зусиллями нам вдалося отримати таку невеличку перемогу», – зазначив Дещиця.

На сьогодні невідома дата проведення першого судового засідання у справі по суті.

«Це залежатиме від знайомства зі справою польських правоохоронних органів. Ми будемо робити все можливе, щоб воно відбулося якнайшвидше, і цю справу закрити якнайшвидше. Я радий, що Ігор на волі, що він у безпеці в генеральному консульстві у Любліні і наші консули ним опікуватимуться і надаватимуть всіляку допомогу», – наголосив український посол.

Читайте також: Деякі країни зловживають можливостями Інтерполу - Чапутович

До завершення судового процесу щодо екстрадиції українця до Росії чи відмові в ній Мазур перебуватиме у Польщі на поруках генерального консула України у Любліні Василя Павлюка.

Як повідомлялося, польські прикордонники затримали Ігоря Мазура 9 листопада, коли він разом іншими українцями їхав до Варшави для участі в конференції. Причиною затримання одного з лідерів УНА-УНСО Ігоря Мазура стало те, що Росія подала його у міжнародний розшук, звинувативши в участі у Чеченських війнах у 1994-2000 роках. Ігор Мазур заперечив цю інформацію.

Читайте також: Потрібен держорган на випадок таких ситуацій, як із Мазуром - генконсул у Любліні

«Я не брав участі у бойових діях, я був на території Чечні у той час, але ми приїхали туди як журналісти, і я працював у пресцентрі «Вільний Кавказ», – наголосив Мазур 10 листопада у Любліні.

МВС України заявило, що Росія неправомірно використала канали й інструменти Інтерполу для політично вмотивованих переслідувань громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-