Вихід України з Мінських угод призведе до скасування санкцій проти РФ — Арахамія

Вихід України з Мінських угод призведе до скасування санкцій проти РФ — Арахамія

Укрінформ
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що реалізація пропозиції партії "Голос" про вихід України з мінських домовленостей може призвести до скасування міжнародних санкцій проти Російської Федерації.

Про це Арахамія сказав у коментарі журналістам після з'їзду партії "Слуга народу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Несподівано для мене звучить така заява, тому що партію "Голос" я дуже поважаю, шаную їхні компетенції. Але я поспілкувався з декількома юристами-міжнародниками, вони взагалі не розуміють, як такі заяви можна робити. Тому що будь-який вихід за нашою ініціативою з мінських домовленостей означає майже автоматично скасування багатьох санкцій щодо Російської Федерації. Я не знаю, чи хтось в цій країні є, хто зацікавлений в скасуванні санкцій щодо РФ", - сказав Арахамія.

Читайте також: Мажоритарників зможуть відкликати за недовіру виборців - у “Слузі народу” готують закон

На думку Арахамії, лідер "Голосу" Святослав Вакарчук занепокоєний подальшою стратегією нормандського формату і тому пропонує зупинитися і накопичити фінансовий, військовий, дипломатичний ресурси, а потім рухатися далі.

Як повідомляв Укрінформ, партія "Голос" оприлюднила заяву, що єдиним ефективним шляхом для України вважає вихід із мінських домовленостей і "замороження" ситуації до посилення власних позицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-