Чорновол подала до СБУ заяву про

Чорновол подала до СБУ заяву про "держзраду Богдана"

Укрінформ
Колишній народний депутат Тетяна Чорновол подала у Службу безпеки України заяву щодо можливого вчинення нинішнім керівником Офісу Президента Андрієм Богданом злочину, що має ознаки державної зради.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Віднесла Баканову (СБУ) заяву про злочин Андрія Богдана, що має ознаки державної зради (ст. 111 КК України). Зрада України полягає в тому, що Андрій Богдан, будучи посадовою особою КМУ в період 2010-2014 років, організував розтрату коштів державного бюджету в розмірі 3 млрд грн в інтересах Міністерства оборони РФ. При чому наслідком злочину Богдана стало фінансування з бюджету України збройних сил ворога в період його підготовки до нападу на Україну, окупації та анексії Криму (адже 36 млн грн на рахунки МО РФ було перераховано в 2013 році). Це якраз підслідність СБУ", - зазначила Чорновол.

Окрім того, вона наголосила, що це не лише заява проти Богдана, а також – проти ексзаступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова. "Бо Андрій Богдан був організатором того злочину, а Андрій Портнов – тодішній чиновник АП Януковича – замовником", - заявила Чорновол.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня звільнений керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що його управління займалося розслідуванням справи, у якій фігурував голова Офісу Президента Андрій Богдан.

В управлінні Горбатюка вважали, що Богдан впливав на судові рішення, які зобов’язали Україну виплатити понад 3 млрд грн за гарантіями корпорації "Єдині енергетичні системи" перед російським Міноборони.

Читайте також: У заяві Чорновол немає нічого про злочини Портнова і Богдана — ДБР

"Є дійсно справа, у якій були прийняті судові рішення, які не могли насправді бути прийняті ні за яких умов. Вони на Україну поклали 3,2 млрд грн боргу і виплату 32 млн грн Російській Федерації. За цією справою вже більше року ми підготували проєкти повідомлень про підозру суддям, але керівництво Генпрокуратури це блокувало. У цій справі є ряд осіб, які сприяли прийняттю рішень, і серед цих осіб перевіряли також і Богдана", - розповів Горбатюк.

Він також зазначив, що у цій справі загалом була прийнята "значна кількість процесуальних рішень", проте, за словами колишнього керівника управління ГПУ, їх блокувало керівництво відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-