Гончарук: Уряд заощадить на чиновниках за допомогою ІТ-інструментів

Гончарук: Уряд заощадить на чиновниках за допомогою ІТ-інструментів

Укрінформ
Впровадження ІТ-інструментів допоможе економити бюджетні видатки на утримання чиновників, переконаний голова Кабміну Олексій Гончарук.

Про це Гончарук сказав в ефірі "Свободи слова" на ICTV, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми передбачаємо, що у наступному році зменшимо на 10% - а то й більше - кількість державних службовців. Кількість функцій зменшиться на ще більший відсоток. Але головну економію ми передбачаємо завдяки ІТ-інструментам: сучасним базам даних, які дозволять економити час і мати точніші дані", - розповів прем'єр.

За його словами, зараз держава оперує надзвичайно неточними даними.

"Рівень похибки жахливий. Ми іноді ухвалюємо рішення як держава просто наосліп. У наступному році має з'явитися єдина централізована база даних. Ми будемо бачити, які соціальні категорії корелюють між собою і яким чином, щоб планувати державну політику, робити притомні нормальні розрахунки", - зазначив Гончарук.

Читайте також: Гончарук у вівторок презентує проєкт бюджету-2020 до другого читання

Він також анонсував перепис населення, у бюджеті на нього вже закладені кошти.

"Ми подивилися на різну практику у світі, як робиться перепис. Ми хочемо його зробити максимально за рахунок онлайн-інструментів. Тобто стимулювати людей самостійно заповнювати інформацію про себе. Ми очікуємо, що цей рік - інвентаризація та кадрове оновлення, а наступний рік - підготовка до економічного стрибка. Має запуститися економіка", - наголосив голова Кабміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-