Дубневичу

Дубневичу "світить" 12 років — генпрокурор

Укрінформ
Народному депутату Ярославу Дубневичу у разі доведення провини може загрожувати 12 років позбавлення волі.

Про це заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка під час брифінгу в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це залежить від багатьох обставин. Вони індивідуалізують вину і покарання, але максимальна санкція - 12 років позбавлення волі, здається", - сказав Рябошапка.

При цьому він підкреслив, що у слідства достатньо доказів для того, "щоб переконати і суд у цьому".

Читайте також: Дубневич стоїть на вершині "схеми" розкрадань Укрзалізниці — САП

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата дев’ятого скликання Ярослава Дубневича (депгрупа "За майбутнє").

Читайте також: Омелян на допиті розповів про вплив Дубневича на УЗ — ГПУ

За даними ГПУ, у ході досудового розслідування було зібрано достатньо доказів для повідомлення народному депутату про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці дії спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

Читайте також: Дубневич заявляє, що “подання без доказів” треба повернути Рябошапці

Зокрема, як стверджують слідчі, будучи депутатом восьмого скликання і головою Комітету ВР з питань транспорту, Дубневич разом зі спільниками розробив схему щодо узгодженого завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції для філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця".

Ярослав Дубневич у період з грудня 2014 року до кінця серпня 2019 року очолював Комітет ВР з питань транспорту.

У вересні 2019 року вересня голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов повідомив, що Укрзалізниця передала до правоохоронних органів матеріали щодо мільйонних збитків, яких вона зазнала при закупівлі анкерів у дилерів ТОВ «Корпорація КРТ» братів Богдана та Ярослава Дубневичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-