Кулеба пояснив, чим важлива присутність НАТО у Чорному морі

Кулеба пояснив, чим важлива присутність НАТО у Чорному морі

Укрінформ
Через російську агресію Україна відроджує та розвиває наш військово-морський потенціал.

На цьому наголосив віцепрем’єрміністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба під час спільного брифінгу з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом в Одесі.

“Минуло понад п’ять років з моменту, коли Військово-морські сили України були змушені залишити Крим внаслідок його незаконної окупації Росією. Оскільки збройна агресія Росії триває і посилюється, ми відроджуємо та розвиваємо наш військово-морський потенціал. Вчора я відвідав патрульні катери типу Island «Слов‘янськ» та «Старобільск», які незабаром стануть на бойове чергування. Але головне моє враження - це не самі катери, а рішуча готовність українських моряків захищати Україну”, - сказав Кулеба.

Він підкреслив, що на шляху зміцнення ВМС Україні допомагає НАТО та держави-члени Альянсу.

Читайте також: У відносинах України та НАТО є три формати співпраці — Столтенберг

“Ми цінуємо послідовну політичну підтримку Альянсу і вдячні його державам-членам за практичну допомогу. Безпекові виклики у Чорному морі — не проблема виключно України чи Чорного моря. Це загроза всьому регіону. Коли кораблі Альянсу заходять у Чорне море, це демонструє силу міжнародної співдружності, яка здатна гарантувати безпеку всього регіону. Надзвичайно важливо сьогодні бачити у порту Одеси разом з українськими суднами ВМС протимінну группу країн-членів Альянсу, мінні тральщики Болгарії, Італії, Румунії, Іспанії”, - сказав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Одесі з офіційним візитом перебуває генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він відвідав морський порт, куди 29 жовтня зайшли чотири мінні тральщики НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-