“Формула Штайнмаєра” не дає Кремлю триматися позиції

“Формула Штайнмаєра” не дає Кремлю триматися позиції "нічого не чую, нічого не бачу" - Богдан

Укрінформ
Позиція України щодо ситуації на Донбасі розрахована не тільки на міжнародне середовище, а й на громадян Росії, і Кремлю потрібно відповідати, позиція “нічого не чую, нічого не бачу" не сприймається.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Богдан в інтерв’ю інтернет-виданню “Українська правда”.

“З "формулою Штайнмаєра" є рух до миру – ми демонструємо його публічно: і для України, і для зовнішнього світу. І протилежній стороні, Росії, потрібно якось відповідати, тому що позиція "я нічого не чую, я нічого не бачу" не сприймається середовищем навіть усередині Росії. І взагалі треба розуміти, що наші активні дії, наша миролюбна позиція розрахована не тільки на міжнародне середовище. Вона розрахована на громадян Росії”, - сказав Богдан.

За його словами, щоб щось змінилося в нинішній ситуації, треба перемикатись на ментальність росіян.

“Вони через свої засоби масової інформації накручені дуже вороже до України, вони вважають нас якоюсь негативною нацією, націоналістами. І в позиції, коли ми відкриті, ми хочемо і йдемо назустріч, а Росія, керівництво Росії впирається, і аргументації, чому це відбувається, немає – з тої сторони вже почнуться питання: а чому ми ведемо себе неадекватно?”, - переконаний керівник ОП.

Читайте також: “Формула Штайнмаєра” до миру на Донбасі не приведе — Кучма

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, формула передбачає ухвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-